Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely 2016: Eb, ’56-os megemlékezések, elkerülő építés

Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódó programok, kiállítások, sport- és oktatásfejlesztés, a belváros rekonstrukciójának folytatása többek között ezekről szólt a 2016-os év Hódmezővásárhelyen.

 

– Nagyon kedvező volt a nemzetközi és a hazai visszhangja is a hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó Európa-bajnokságnak. Egyes vélemények szerint sokkal jobban sikerült, és jobbak voltak a feltételek, mint a kontinensviadal előtt rendezett londoni felnőtt Európa-bajnokságon. Büszkék vagyunk arra, hogy 47 ország, közel 1000 sportolóját láthatta vendégül városunk – mondta évértékelésében Almási István polgármester.

A sportesemény mellett az idén ünnepelték az 1956-os forradalom és szabadságharc 60 éves évfordulóját. Vásárhelyen rendhagyó megemlékezést szerveztek. Több százan vonultak végig fáklyákkal a belvárosban. Almási István szerint az Emlékpont kiválóan felépítette a megemlékezés programjait. Úgy vélte: Vásárhely másképp emlékezett 1956-ra, mint más városok.

Számos fejlesztés, beruházás is zajlott az idén a városban. Az ifjúsági Európa-bajnoksághoz kapcsolódóan a Gyarmati Dezső Sportuszodában új bemelegítő medence és konditerem épült. Ugyanakkor az idén a stadionban elkészült a fedett műfüves pálya, valamint az atlétika pálya. Az oktatásra összességében mintegy 900 millió forintot költött a város, egyebek mellett megújult az egykori Corvin szakközépiskola épülete, ahová a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai költöztek és átadták a Szent István Általános Iskola, Koczka utcai felújított épületét. Folytatódott a belváros rekonstrukciója is. A Hódi Pál utcán mélygarázs és pihenőkert épült, a Hunyadi, a Bakay utcát és a Hősök terét is érintette a rekonstrukció – sorolta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Elkezdődött Hódmezővásárhelyen az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása is, az északi elkerülő út építése, mely több mint 27 milliárd forintból, várhatóan 2018-ra valósul meg. A mintegy 13 kilométeres út megépülésével, illetve a már meglévő déli-,  valamint a szintén 2018-ra elkészülő keleti szakasszal körgyűrű kerüli majd el a várost – fogalmazott Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Megszakítás