Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely idén is támogatja a rászorulókat

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is támogatja a rászoruló családokat, gyermekeket és időseket az ünnepek előtt. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, mint az Erzsébet-utalvány kibocsátója továbbá a forgalmazó, Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően 5520 hódmezővásárhelyi, 70 éven felüli polgár kap 4.000 forint értékű Erzsébet-utalványt.

Hódmezővásárhely Önkormányzata az ünnepekhez közeledve ebben az évben is gondol a rászoruló hódmezővásárhelyi családokra, gyermekekre és idősekre. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, valamint a tulajdonában álló, az Erzsébet-utalványokat forgalmazó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően 5520 hódmezővásárhelyi, 70 éven felüli polgár kap 4.000 forint értékű Erzsébet- utalványt, összesen mintegy 22 millió forint értékben.

– Összesen 5520 hódmezővásárhelyi, 70 éven felüli polgárnak szeretnénk 4000 forintos Erzsébet-utalvánnyal szebbé tenni az ünnepeket. Az Utalványokat minden érintettnek a lakóhely szerinti települési képviselő és segítőik viszik ki az elkövetkezendő napokban – mondta Almási István polgármester.

A polgármester arra kérte az érintetteket, hogy csak azokat a segítőket engedjék be, akik aláírásával és a város pecsétjével ellátott hivatalos, névre szóló megbízólevéllel rendelkeznek, és személyi igazolványukkal azonosítják magukat, ezzel lehet elejét venni annak, hogy illetéktelenek jussanak be az idősekhez.

Az önkormányzat gondol a Kovács-Küry Időskorúak Otthona, valamint a Kozmutza Flóra Iskola és a Csodaház lakóira, gondozottjaira is, ők ajándékokat kapnak, a hajléktalanszállón élőket pedig egy helyi vállalkozó támogatásának köszönhetően látják vendégül.

A 15 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően 1491 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult család, 2561 gyermek kap 5800 forintos támogatást Erzsébet-utalvány formájában az ünnepek előtt, emellett idén is megszervezik a városi Gyermekkarácsonyt.

– Hódmezővásárhely önkormányzata az idei évben is megszervezi a szokásos Gyermekkarácsonyát a Fekete Sasban. Ennek keretében a gyerekeket vendégül látjuk, szórakoztatjuk, műsorral ajándékozzuk meg őket. Idén 1600 kettő és tizenkét éves közötti rászoruló gyermeket várunk – mondta Almási István.

A Gyermekkarácsony támogatására továbbra is várják a vásárhelyi cégek, vállalkozások és magánszemélyek felajánlásait a 11600006-00000000-21810866-es számlaszámra, „Gyermekkarácsony” megjelöléssel.

Megszakítás