Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely jó eséllyel indul a Virágos Magyarországért versenyen

Közel tíz év szünet után Hódmezővásárhely ismét pályázott a Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyre. Egy négy tagú bírálóbizottság járt a városban, hogy különböző szempontok szerint értékelje a települést. A zsűri tagjai úgy látták: Hódmezővásárhely jó esélyekkel indul a megmérettetésen.

1994 óta hirdetik meg a Virágos Magyarországért pályázatot, melyre minden évben közel négyszáz település nevez. Mintegy tíz év szünet után Hódmezővásárhely ismét csatlakozott a mozgalomhoz, melynek célja a hazai kertkultúra felkutatása, bemutatása és népszerűsítése. Vásárhely is azzal a reménnyel indult a versenyen, hogy minél többen megismerjék környezetünket.

– Városunkban megtalálható a régi stílus, illetve a modern irányzatok is és ez az érdekes keveredés egy igazán szép, pompás színfoltot alkot városunkba, itt gondolok a parkjainkra, illetve az épületeinkre egyaránt – mondta a város kertésze, Rárósiné Tapodi Petronella.

Országszerte egységes, összetett szempontrendszer szerint értékelik a településeket. Az általános kép mellett pontozzák a zöldterület nagyságát, a virágosítás és a fásítás mértékét, a gondozás minőségét, de számít az is, hogy a civil szervezetek és a vállalkozók mekkora szerepet vállalnak a környezetszépítésben, illetve hogy a lakosság mennyire tartja rendben saját környezetét. A bizottság a látogatás után egyöntetűen úgy vélte: Vásárhely jó esélyekkel indul a versenyben.

– Hódmezővásárhely nagyon régóta nem nevezett ebbe a versenybe. Mindig csodálkoztunk, mert én is Békés megyei révén, Szegedre ahogyan közlekedünk, mindig átmegyünk a településen és láttuk a fejlődést. Most alkalmunk adódott nem csak a külsőbb részeken, amit eddig is nagyon színvonalasnak és tetszetősnek ítéltünk, de itt a belvárosban is körülnézni. A főtéren, illetve a Ginkgo Hotel előtt is nagyon példa értékű, ami a vízalkalmazástól a zöld növényekig, a virágokig látható, nagyon intenzív fenntartással, nagyon jó színvonalon sikerül teljesíteni – foglalta össze véleményét a látottakról a bizottság vezetője, Szászné dr. Várkonyi Adrienn, aki egyébként Gyula főkertésze.

A Virágos Magyarországért pályázat győzteseként egy falut és egy város választanak, akik jövőre, az európai versenyen képviselhetik hazánkat.

Megszakítás