Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének felhívása

 

Az elmúlt napokban a román táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását és forgalmazását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy a sör gyártója eltulajdonította szellemi tulajdonát. A csíkszentsimoni, magyar kézben lévő cég által gyártott Igazi Csíki Sör márka székely jelkép, és a székely-magyar identitás része. 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Bálint Gabriella települési képviselő előterjesztésére, és Lázár János országgyűlési képviselő támogatásával a következő határozati javaslatot szavazta meg 2017. február 3. napi rendes közgyűlésén:HATÁROZATI JAVASLAT


  1. Romániában a Marosvásárhelyi Táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását, az eljárást kezdeményező Heineken cégcsoport kérésére, a versenytárs kizárása, ellehetetlenítése érdekében.
  2. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a város polgárait, hogy ne vásároljanak Heineken termékeket.
  3. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a városban szeszesital kereskedelemmel, árusítással foglalkozókat, vendéglátóipari tevékenységet folytatókat, hogy a Heineken cégcsoport termékeit ne árusítsák.
Megszakítás