Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely Önkormányzata és a Generál Média

Tekintettel arra, hogy a sajtóban pontatlan és valótlan információk jelennek meg Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft. közötti együttműködésről, szeretném a félreértések és a további félremagyarázások elkerülése érdekében teljes körűen tisztázni a kérdést! Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző közleménye.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a város Közgyűlésének döntése értelmében 2007. novemberében értékesített egy használaton kívüli, rég óta üresen álló, volt iskolaépületet a General Média Információszolgáltató és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság részére. A szerződés értelmében a cég a vételárat internetes hirdetések megjelentetése formájában törlesztette, vállalta a foglalkoztatotti létszámának megemelését, továbbá az ingatlan felújítását.

Az együttműködés során mind a munkahelyteremtésre, mind a vételár törlesztésére vonatkozó kötelezettségének a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft. folyamatosan és mindenben a megállapodásnak megfelelően eleget tett. A bannerek megjelenését az önkormányzat folyamatosan, mindkét féltől független, erre szakosodott, piacvezető cég statisztikái alapján ellenőrizte, a szerződés teljesítését a Belső Ellenőrzés negyedévenkénti rendszerességgel (!) vizsgálta. Előző kötelezettségeivel szemben az ingatlan felújítására vonatkozó vállalását azonban a cég többszöri haladék ellenére sem teljesítette, ami miatt a Közgyűlés a 2012. október 19-i ülésen, a Belső Ellenőrzés aktuális jelentése alapján megszűntette az önkormányzat és a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft. közötti szerződést, és az ingatlan – a szerződés kezdetétől bannerek megjelentetése formájában teljesített – vételárának fennmaradó részét a céggel egyösszegben megfizettette. A Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Kft. 2012. szeptember 06-án készpénzben, egyösszegben befizette a vételár hátralékot Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére.

Tekintettel a sajtóban megjelenő pontatlan és valótlan információkra szeretném leszögezni: az, hogy a város képviselőtestülete egy induló, fejlődő és eredményes helyi vállalkozást támogat korántsem egyedi, vagy páratlan eset. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2007-ben alapított munkahelyteremtő, majd az ehhez 2008-ban kapcsolódó munkahelymegtartó támogatás keretében mindezidáig összesen 179 helyi kis- és középvállalkozást támogatott, mintegy 456,5 millió forinttal, amellyel segítette 1242 munkahely létrejöttét, vagy megtartását.

Szeretném felhívni a figyelmet arra is, hogy Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata csak a Generál Média Információszolgáltató és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társasággal állt szerződéses kapcsoltban, sem a sajtóban emlegetett General Media Sales House Kft-vel, sem a General Media Publishing Kft-vel, vagy a Galamb 4 Kft-vel a városnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt!

Az egyre képtelenebb politikai nyilatkozatok és feltételezések kapcsán pedig szeretném a leghatározottabban kijelenteni: sem Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem adott megbízást Kósa Lajost lejárató videófelvétel készítésére, országgyűlési képviselők, politikusok megfigyelésére, vagy róluk terhelő információk gyűjtésére. Sem Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel.

 

Dr. Korsós Ágnes

Címzetes főjegyző

Megszakítás