Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyen ad koncertet az Óbudai Danubia Zenakar

Szombaton újabb nyílt napot tart a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A több mint két héttel ezelőtti átadó egész napos tárlatvezetése igen jól sikerült, akkor közel ötezer ember volt kíváncsi a felújított létesítményre. Ezúttal az Óbudai Danubia Zenekar délutáni próbája is megtekinthető lesz. 

A felújított Bessenyei Ferenc Művelődési Központ átadásának napján, szeptember elsején tartott az intézmény először nyílt napot. Akkor közel ötezer ember volt kíváncsi a létesítményre. Mivel a lakosság részéről azóta is folyamatos az érdeklődés, hogy megtekintsék a megújult intézményt, ezért szeptember 22-én, szombaton újabb nyílt napot szerveznek.

– Előző alkalommal félóránként induló csoportokkal lehetett megtekinteni a művelődési központot. Ezen szeretnénk most változtatni. Az lenne a jó, ha folyamatosan jönnének csoportok és nem lenne abból probléma, hogy valakinek várakozni kell, hogy fel tudjon iratkozni egy-egy csoportba. A kezelhető létszám 30-50 fős csoport volt, de az utolsó tárlatvezetés alkalmával 200 ember jött be a művelődési központba. Ezt próbáljuk majd folyamatosabbá tenni, de ha igény van rá, természetesen ugyanúgy lehet majd csoportosan is részt venni a tárlatvezetésen – mondta Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

Ez alkalommal is az alagsorból kezdik a körbevezetést, annyi különbséggel, hogy az érdeklődők most már a zenekari árokba is betekintést nyerhetnek. Az  ismételt nyílt nappal az intézményvezetés célja, hogy közelebb hozzák a színház világát az érdeklődőkhöz és szeretnék, hogy Vásárhely polgárai megismerjék a felújított művelődési házat és a későbbiekben minél többször ellátogassanak előadásaikra.

– A múltkori nyílt naphoz képest újdonság, hogy a délután érkező Óbudai Danubia zenekar nyilvános főpróbát tart. Mindenki szabadon betekinthet abba, hogyan is készül fel az esti hét órakor kezdődő koncertjére a zenekar. 68 fős a zenakar, tele lesz a színpad – tette hozzá az igazgató.

A zenekart Héja Domonkos alapította muzsikus barátaival 1993-ban. Az együttes néhány év alatt a legkiválóbb hivatásos magyar zenekarok sorába emelkedett. A formáció elsősorban fiataloknak szóló ifjúsági komolyzenei repertoárral kedveskedik a vásárhelyieknek. A zenekar koncertjére a jegy 800 forintért minden nap 9 órától 16 óráig megvásárolható a művelődési központ recepcióján.

Megszakítás