Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyen készül a világversenyekre Gyurta Dániel

Május 12-ig Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában készül a debreceni Európa Bajnokságra, valamint a londoni Olimpiára Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok, és Európa-bajnok magyar úszó.

Gyurta Dániel szerint Hódmezővásárhelyen minden adott ahhoz, hogy sikeresen felkészüljön a május 21-e és május 27-e között zajló kontinenstornára, ahol harminc magyar úszó képviseli hazánkat. Az úszók Debrecenben, Balatonfűzfőn és Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak. A Gyarmati Dezső Sportuszoda már nem először biztosított felkészülési lehetőséget Gyurta Dániel számára, aki a Magyar Úszószövetséghez fordult, s jelezte: ezúttal is Vásárhelyen kívánja az alapozó időszakot tölteni.

– Vásárhelyen maximális segítséget kapunk. Nagyon segítőkészek az emberek az uszodában és a szállodában egyaránt. Mindezt még egy külföldi edzőtábor sem tudja helyettesíteni. Nagyon szeretünk ide Hódmezővásárhelyre járni – mondta Gyurta Dániel.

Az edzések reggel fél 8 és 11 óra között, valamint 16 órától 18 óra 30 percig zajlanak. A három hetes felkészülésen az úszás mellett a technikai elemek gyakorlása zajlik.

– Nagyon sokat úszunk, nagyon kemények az edzések. Hamarosan jön az Európa Bajnokság, ami kicsit könnyebb, ám ezt követi az Olimpia Londonban, ami újra nagyon megerőltető. Az elkövetkező három és fél hónap nagyon be van táblázva- tette hozzá az úszó világbajnok.

Gyurta Dániel mellett testvére Gergely, valamint Risztov Éva is a vásárhelyi uszodában készül a májusi úszó EB-re.

Megszakítás