Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyen készülnek Gyurtáék a barcelonai vb-re

Ismét Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik Gyurta Dániel és öccse Gyurta Gergő. Mindketten a hónap végén kezdődő barcelonai világbajnokságra készülnek. A Magyar Úszószövetség két másik sportolója is a Gyarmati Dezső Sportuszodában edz a közelgő versenyekre.

Legutóbb két hónappal ezelőtt edzőtáborozott Hódmezővásárhelyen Gyurta Dániel. Az olimpikon nem változtat jelentősen a tavaly bevált edzésmódszerén. Fő száma a július közepén kezdődő, barcelonai vb-n is a 200 méter mell lesz, amelyet Londonban világcsúccsal nyert meg, de 100 méteren is rajtkőre áll. Vezetőedzője dobogós helyezést vár tőle, de az aranyérmet sem tartja elérhetetlennek, bár szerinte még nem érte el csúcsformáját.

– Most minimális deficitbe vagyunk, de ezt a jövő hétre ledolgozzuk – mondta Széles Sándor, az UTE Úszószakosztályának vezetőedzője.

Az edzések minden reggel 8 órától gimnasztikával, nyújtással és erősítéssel kezdődnek, majd naponta átlagosan 15 kilométert úsznak. Gyurta Dániel mellett itt edzőtáborozik testvére Gyurta Gergely, Csontos Kristóf és Kiss Nikoletta. Az élsportolók és edzőik azért térnek vissza már évek óta Hódmezővásárhelyre edzőtáborozni, mert nagyon elégedettek az itteni lehetőségekkel. 

– Ilyen szerintem az országban nincs máshol, hogy van egy nyitott és van egy fedett 50 m-es medence. Ha kedvünk vagy az időjárás úgy hozza, bármelyik lehetőséget választhatjuk. Vendégszerető a város, és amit kérünk, mindemben segítenek minket – tette hozzá Széles Sándor.

A hódmezővásárhelyi születésű Risztov Éva 1500 méter gyorson és tíz kilométeren indul a világbajnokságon. Ő is egy hetet töltött az edzőtáborban, de már visszautazott Debrecenbe. Gyurta még két hétig Vásárhelyen készül a vb-re.

Megszakítás