Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyi sikerek a vívó gálán

Remekeltek a vásárhelyi Csomokrány SE versenyzői az angyalföldi Fülöp Mihály Magyar Kupa Gálaversenyen. Makó András harmadik lett a megmérettetésen, Pósa Szonja az ötödik, Bereczki Réka pedig a nyolcadik helyen végzett.

A Fülöp Mihály Magyar Kupa 2011/2012. évi versenysorozatának gálaversenyére került sor az Angyalföldi Sportcsarnokban.

A versenyen az egyes korosztályok gyermek, újonc és serdülő korcsoportjainak legjobb nyolc magyar versenyzője indulhatott. Rangsorolásuk a Magyar Vívó Szövetség által előírt pontrendszerben történt, ennek értelmében a ranglistában öt országos verseny és a magyar bajnokság került pontozásra.

A Hódmezővásárhelyi Csomorkány Sport Egyesület gyermek korosztályában nagyon jó eredmények születtek, hiszen Pósa Szonja a ranglista 4. helyén, még Makó András az 5. helyen végzett, így természetesen jogot szereztek az indulásra. Az idősebb újonc korosztályból Bereczki Réka képviselhette az egyesületet, ő tartalékként a ranglista 9. helyről indulhatott.

A gála egy bemutató verseny volt, ahol, immár tét nélkül – az éves eredmények lezárulta után – lehetőségük volt a sportolóknak még egyszer megerősíteni azt, hogy valóban helyük van a legjobbak között.

Hármójuk közül Makó András remekelt leginkább, hiszen mindössze egy vereséggel a ranglistán őt megelőző két versenyző felett is győzelmet aratva a harmadik helyen végzett. Pósa Szonja az ötödik, míg Bereczki Réka a nyolcadik lett.

 

Megszakítás