Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyi turisztika diákszemmel

Diákturisztikai találkozót tartottak a Mozaik Moziban. Az első alkalommal megrendezett összejövetelen nemcsak idegenforgalmi előadással és kvíz kérdésekkel várták a résztvevőket; szakmai zsűri értékelte azt a több mint 30 pályamunkát, amelyet Hódmezővásárhely turisztikai értékeinek népszerűsítése érdekében készítettek a diákok.

A Mozaik Moziban került sor az első diákturisztikai találkozóra, amelynek során a helyi általános és középiskolás diákok nemcsak Hódmezővásárhely turisztikai nevezetességeivel ismerkedhettek meg, de Csongrád megye lehetséges idegenforgalmi célpontjait is számba vették. A kétnapos találkozó első összejövetelére az általános iskolások kaptak meghívást, de mindkét korosztály pályázhatott a helyi turisztikai látványosságokat bemutató  alkotásokkal.

– Az általános iskolásoknál az volt a feladat, hogy ábrázolják valamilyen rajzos formában azt, hogy melyek azok a legfontosabb turisztikai látványosságok, amelyek Hódmezővásárhelyhez kötődnek. A középiskolásoknál pedig, hogy ezt a gondolatmenetet próbálják meg power point-os bemutatóval ábrázolni – mondta Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

A kiállított rajzok és fotók megtekintése után idegenforgalmi előadással folytatódott a találkozó programja.

– Bemutatkozik a Tourinform Iroda vezetője, és ő fogja prezentálni, hogy milyen kezdeményezések vannak a turizmus fejlesztése kapcsán a városban, illetve beszámol a turizmushoz kapcsoló eredményekről, amelyeket az elmúlt évek során elértünk – mondta Gajdán Bálint.

Az előadás után kitölthető kvíz kérdések szintén Hódmezővásárhely látványosságaihoz, a város kulturális örökségéhez kapcsolódtak, de a hosszú távú cél, hogy Csongrád megye és a régió nevezetességeivel is tisztában legyenek a gyerekek, akik nemcsak turisztikai célpontjai a programnak, de a megfelelő információk birtokában korcsoportjuk tagjait is mozgósíthatják az idegenforgalmi látványosságok megtekintésére.

A Tourinform Iroda vezetője, Tülkös Ildikó, Balázs József oktatási referens és Gajdán Bálint, a BMK igazgatója alkották a zsűrit, akik a Tourinform Iroda ajándékait adták át a nyerteseknek.

Megszakítás