Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyi vállalkozásokat is bajba sodort a K’Art

Sajtótájékoztatót tartott az egyik szegedi székhelyű követeléskezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég vezetője Hódmezővásárhelyen a Balogh Imsi Sportközpont bejáratánál. Az ügyvezető azok a kis- és családi vállalkozások nevében állt a sajtó nyilvánossága elé, akiket nem fizetett ki a K’Art cégcsoport vezetője, Kendi Imre.

A szegedi Likvid Kontroll Kft. olyan hódmezővásárhelyi, Csongrád megyei vállalkozásokat képvisel, akiknek a Kendi Imre által irányított  K’Art Építész Stúdió Kft. 6 millió forinttal tartozik.

– Ezeknek az alvállalkozásoknak negyed, fél vagy akár egy éve tartozik a K’Art cégcsoport, amely arra hivatkozik, hogy neki is kintlévőségei vannak – mondta Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

A Balogh Imsi Sportközpont körül kipattant jogi ügyek óta a K’Art vezetője úgy gondolja, hogy ellehetetlenült a cég működése, ezzel indokolja, hogy nem fizeti ki alvállalkozóit.

– Különböző helyi, megyei, építőipari beruházásokról van szó, vagyis a K’Art cégcsoport többi projektjének alvállalkozóiról beszélünk. Hangsúlyozom, nem ezzel az épülettel kapcsolatos a kifizetés – tette hozzá az ügyvezető.

Az önkormányzat szerint úgy tűnik, nem a város az egyetlen, akit a K’Art vélhetően megvezetett. Ezért Hódmezővásárhely Önkormányzata az érintett, a K’Art által bajba sodort családi vállalkozások megmentése érdekében segítséget ajánl, és kész megfizetni a K’Art mintegy 6 millió forintos tartozását, amennyiben a vállalkozások a céggel szembeni követelésüket eladják az önkormányzatnak.

Megszakítás