Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyre érkezik vasárnap a Virágzó vidékünk roadshow

Hódmezővásárhelyre érkezik vasárnap a Virágzó vidékünk elnevezésű roadshow. Ennek keretében a helyiek azokkal a sikeres pályázókkal is találkozhatnak, akik a Darányi Ignác Terv keretében fejlesztéseket tudtak végrehajtani. A szervezők a családok részvételére is számítanak. A sétálóutcán felállított színpadon már reggel elkezdődnek a programok, a sztárvendég Janicsák Veca lesz.

2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban mintegy 1400 milliárd forintnyi támogatást állt hazánk rendelkezésére mezőgazdasági és vidékfejlesztési célokra. Csak Hódmezővásárhelyre és környékére több 10 milliárd forint jutott az Új Magyarország, Darányi Ignác Terv keretében. Az elért sikerekről vasárnap helyben tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

– Az Unió ebben a pályázatban nemcsak azt írja elő tagállamok számára, hogy egy jó rendszert üzemeltessenek, hanem azt is, hogy az eredményeket széles körben publikálják. Ez a roadshow is ezt a célt szolgálja. A fejlesztéseket, amelyek az elmúlt ciklusban megvalósultak, azokat roadshow keretében is bemutatjuk. Így nemcsak egy szűk, mezőgazdaság iránt érdeklődő kör értesül a fejlesztésekről, hanem mindenki – mondta Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára.

Így a lakosság vasárnap azokkal a vásárhelyi nyertes pályázókkal találkozhat, akik elsősorban a kertészet, illetve az állattartó telepek korszerűsítésére kaptak uniós támogatást. A roadshow azonban nemcsak szakmai ismeretszerzésre, hanem kikapcsolódásra is kiváló alkalmat teremt.   A sétálóutcán felállított színpadon ugyanis reggeltől délután négy óráig sorra lépnek fel helyi és országis kedvencek.

– A Városi Vegyeskar, Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió, az Ördögfű, a Twentees zenekarok és a Kankalin Néptáncegyüttes is fellép. A sztárvendég pedig az X Faktorból megismert Janicsák Veca lesz. Családi rendezvény lévén a színpadon bábelőadás, valamint lufi hajtogatás és arcfestés is várja a gyerekeket – tette hozzá a főtitkár.

A másfél hónappal ezelőtt elindult roadshow kiemelt, utolsó vidéki állomása Hódmezővásárhelyen lesz, ezért a megnyitón Lázár János országgyűlési képviselő és Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is részt vesznek majd.

Megszakítás