Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódolj a sportnak!

Hódolj a sportnak! címmel családi sportnapot rendeznek április 9-én,  szombaton Hódmezővásárhelyen, a hódtói görkorcsolya pályánál. Lesz közös cross training Kulcsár Edinával és Bagi Mátyással, zumbaóra, küzdősport bemutatók, táncbemutató. A FIT-TEST egészségfelmérésen pedig ezúttal nemcsak a gyerekek kaphatnak átfogó értékelést sportteljesítményükről, illetve fizikai állapotukról.

A Vásárhelyi 2020 lakossági konzultáció tanulságai szerint a hódmezővásárhelyiek a munkahelyteremtés és a gazdaságfejlesztés mellett az egészséget tartják a legfontosabb értéknek. Fontos a megelőzés, amelynek legnépszerűbb eszköze a sport. Ezért is fordított jelentős forrásokat az önkormányzat az utóbbi időben a helyi sportlétesítmények fejlesztésére, amelyeket egyre többen használnak a városban. A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetséggel együttműködve az idei évtől heti rendszerességgel tartanak cross training edzéseket a Hódtói Sportcsarnokban, amelyekre vasárnaponként mintegy 200-an látogatnak el.

– A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség részéről, illetve Bagi Mátyástól, aki ezeket a tréningeket tartja jött az ötlet, hogy egy tavaszi, szezonnyitó sportrendezvény kellene Hódmezővásárhelyen. Cél: minél több embert mozgassunk meg, minél több hódmezővásárhelyit vegyünk rá az egészséges életmódra – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

A rendezvényen a FIT-TEST egészségfelmérésen ezúttal nemcsak a gyerekek kaphatnak átfogó értékelést sportteljesítményükről, illetve fizikai állapotukról. Minden látogató részt vehet a speciális mérésen, akik ezért egy-egy ezer forintos utalványt kapnak ajándékba, amelyet a vásárhelyi strandon válthatnak be.

A programok között lesz cross training Kulcsár Edinával és Bagi Mátyással, zumbaóra, küzdősport bemutatók, táncbemutató. Közös nyújtásóra a szegedi felnőtt vízilabdásokkal.

Megszakítás