Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Homokozó, labda ovisoknak

Egy város ereje nem a gazdasági mutatóiban, vagy a méretében rejlik, hanem abban, hogy képes-e az összefogásra – fogalmazott a Pálffy utcai óvodában Almási István polgármester. Az ide járó gyerekek adományozóknak köszönhetik, hogy intézményük új labdákat és homokozó játékokat kapott.

Háromszáz adományozó tette boldogabbá tavaly a rászoruló gyermekek karácsonyát. Mintegy 6 millió forinttal támogatták a városi Gyermekkarácsonyt. Az önkormányzat teljesen nem használta fel az összeget, ezért úgy döntöttek: óvodáknak vásárolnak a megmaradt pénzből ajándékokat. A Klauzál, a Szent István, illetve a Pálffy utcai óvoda összesen 50 homokozót és 300 labdát kapott.

– Szeretném megköszönni az adományozó magánszemélynek, illetve vállalkozásnak, hogy segítettek bennünket. Most is látszott, milyen hatalmas örömet tudtunk okozni a kisgyerekeknek a labdákkal, illetve a homokozó játékokkal – mondta Almási István polgármester.

A Bozsik-programban résztvevő óvodák a közelmúltban labdát és futball kaput is kaptak, így szempont volt, hogy ezúttal olyan intézményeket támogasson az önkormányzat, amelyek nem részesültek ilyen játékeszköz-fejlesztésben.

Megszakítás