Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Honismereti vetélkedő a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában

Az idei évben az Alpokalja és a Kisalföld vidéke volt a témája az „Édes hazám, Magyarország” elnevezésű vetélkedőnek, amely a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában került megrendezésre. A honismereti verseny célja a magyarságtudat és a hazaszeretet érzésének elmélyítése.

Hatodik alkalommal szervezi meg a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola az „Édes hazám, Magyarország” elnevezésű, komplex földrajzi, hon- és népismereti vetélkedősorozatot, mely hazánk természeti kincseit, néprajzi értékeit ismerteti meg a tanulókkal. A 2011-től kiválóan akkreditált tehetségpontként működő intézmény számára fontos volt, hogy minden érdeklődő számára nyitottá tegye a versenyt.

– Hódmezővásárhely általános iskoláinak csapatai is részt vesznek a versenyen, illetve a Szeged-Csanád Egyházmegyéhez tartozó általános iskolák csapatait is várjuk. Jönnek többek között Szentesről, Csongrádról, Kübekházáról, Újszentivánról – mondta Csonkáné Hézső Magdolna, igazgatóhelyettes.

A felső tagozatosok alkotta, négyfős csapatok két színtéren mérhették össze tudásukat. A feladat első részében földrajzi, hon- és népismereti tesztsort kellett kitölteniük, a második részben pedig az Őrségi népszokásokat kellett bemutatniuk. Ez utóbbira a csapatok két hónap felkészülési időt kaptak.

A verseny keretei között az iskola rajzpályázatot is hirdetett, amelyre 134 gyermek adta be, szabadon választott technikával készült pályamunkáját.

– A mai verseny témáját adó Kisalföld és az Alpokalja balladái, mondavilága ihlették meg a gyerekeket – mondta Csonkáné Hézső Magdolna.

Mind a vetélkedő, mind a rajzpályázat győztesei értékes honismereti könyveket kaptak ajándékba.

Megszakítás