Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Horgászturizmus, orvosi rendelők felújítása, ivartalanítási program

A helyi társadalmi csoportok, gazdasági szereplők és civil szervezetek igényeinek felmérése érdekében tárgyalt az elmúlt hetekben Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere. A konzultáció eredményeként több olyan új ötlet is megfogalmazódott, amelyek támogatását az önkormányzat beépítené az idei költségvetésébe.

 

 

Sikeresnek értékelte Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere azt a konzultációsorozatot, amelyet a 2018-as költségvetés eredményes kidolgozása érdekében tartott.

 

– Mind a két fél, Hódmezővásárhely önkormányzata és ezek a szervezetek is a városért, az itt élőkért dolgoznak. A megbeszélések pedig igen hasznosak voltak, sok együttműködési javaslatot kaptunk. Például az olvasókörök épületeit felújítjuk. Erre már 400 millió forintot nyert a város – mondta.

 

Az alpolgármester a társadalmi szereplők és civilszervezetek közül utolsóként a horgászegyesületekkel tárgyalt, ahol megállapodtak egy közös, a horgászturizmust népszerűsítő médiakampány létrehozásában, sőt a helyi horgászvizek kapcsán is egyeztetések kezdődtek.

 

– Az elmúlt években a horgászati és halászati szabályok változásai által megerősödött a horgászturizmus Hódmezővásárhelyen. Egyre többen érdeklődnek vidékről és külföldről is. A László István Horgászegyesületnek több mint 200 külföldi tagja is van. Elsősorban Romániából és Szerbiából járnak át ide sporthorgászok. Közös médiakampányt indítunk, hogy még többen jöjjenek, hiszen ők nem csak horgásznak, de itt laknak és étkeznek is – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

Az egészségügy szereplőivel pedig döntöttek a nem önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők felújításáról. Az állatvédőkkel az önkormányzat megállapodott egy járőrszolgálat létrehozásában, illetve 5 millió forintos ivartalanítási program elindításában, a sportolóknak versenyeztetést segítő alapot hoznak létre. Az is kiderült, 2-3 éven belül megújulhat a város összes oktatási intézménye is.

 

 

Megszakítás