Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hosszú Katinka is úszott a Hód Kupán

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán. A viadalon összesen 5 ország közel 500 sportolója csapott össze a legkisebbektől egészen a felnőtt mezőnyig.

 

A vásárhelyi közönség nagy örömére újabb olimpiai bajnok ugrott medencébe a városban. Ezúttal az Iron Lady, azaz a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka tette tiszteletét a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A sportoló a több korosztály versenyzőit felvonultató Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupára érkezett, ahol több számban is indult.

 

– 40 úszó egyesület, közel 500 versenyzője vesz részt a versenyen. 2900 rajt van itt, tehát elég népes mezőny jött össze. A legnagyobb név Hosszú Katinka, aki megtisztelt minket jelenlétével. Úgy gondolom, egy élmény volt nézni. Az előbb 200 méter vegyes úszásban láthatta mindenki – mondta Csókay Miklós, a Hód Úszó SE edzője.

 

A verseny mellett a rajongókra és a fiatal úszók támogatásárai is jutott ideje az olimpikonnak. A megméretésen egyúttal a felnőtt korosztály versenyzőinek lehetősége volt kvalifikációs szintidőt úszni a december 2-6. közötti rövidpályás Európa-bajnokságra, amit Koppenhágában rendeznek majd. A legtöbb érmet éppen Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics gyűjtötte össze, de jól szerepeltek a vásárhelyi úszók is, a HSÚVC kiválóságai az éremtábla 3., míg a Hód Úszó SE a 4. helyére ért fel. 

 

Megszakítás