Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Idén 100 éves a vásárhelyi labdarúgás

Idén 100 éves a vásárhelyi labdarúgás. A centenáriumi ünnepség igazi program kavalkádot kínál a focit kedvelők számára augusztus 4-én és 5-én Hódmezővásárhelyen a Városi Stadionban.

Hódmezővásárhely labdarúgó múltja 1912-re nyúlik vissza, ekkor alakult meg ugyanis Vásárhely első labdarúgó szakosztálya a „Munkás”. 1920-ban az első világháború okozta országos bénultságból feléledve Vásárhelyen  Dr. Beretzk Pál, Bangha Sámuel, Varga József  életre hívta a  Hódmezővásárhelyi Torna és Vívó Egylet labdarúgó szakosztályát. Az ötvenes években több kisebb helyi egyesület alakult, ám néhány év múlva azok megszűntek. A Városi Stadion 1958-ban készült el. A csapat átalakult, megszületett a HMSE, majd a Metripond SE. 1994 jelentős dátum a vásárhelyi labdarúgás életében, hiszen a helyi csapat megnyeri az NB III Alföld csoportját így abban az évben ősszel, az NB II-ben kezd.

A csapat színe a kék-piros után 1996-tól a kék-sárga.

A vásárhelyi labdarúgás idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, amelyről a Hódmezővásárhelyi Futball Club méltóképp kíván megemlékezni. A program augusztus 4-én szombaton 15 órakor kezdődik helyi és vidéki csapatok felnőtt elődöntőivel. Az este a kikapcsolódásé, 19 órakor koncertek lesznek a stadionban. A centenáriumi ünnepség augusztus 5-én, vasárnap délelőtt folytatódik.

– Méltóképp kívánjuk megünnepelni ezt a komoly évfordulót. 9 órakor különböző korosztályos csapataink mutatkoznak be. A legkisebbektől a legidősebbekig, azaz az U7-től az U19-es csoportig játszanak mérkőzést a csapattagok. A vasárnapot színesíti a szülő-edző mérkőzés, ahol az érdeklődők láthatják, a HFC edzői nem felejtettek el játszani. A helyosztó meccseket a hármas torna követi Vásárhely valamint két másik ellenfél ellen – tájékoztatott Kandó Róbert a HFC szakmai igazgatója.

Vasárnap 17 órakor a jubileumi esemény tiszteletére készített emléktábla avatásán vehetnek részt a stadionba látogatók. Ezt követően lesznek a legizgalmasabb mérkőzések, a felnőtt döntők. 19 órától a szombati naphoz hasonlóan, zenei program színesíti az ünnepséget.

Megszakítás