Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Idén 900 embert segíthet munkához a város

Áprilistól újabb 179 fővel bővül a közfoglalkoztatottak köre Hódmezővásárhelyen, amelyhez a Belügyminisztériumtól 222 millió forintot nyert az önkormányzat. Ha valamennyi program beindul, akkor összesen több mint 900 embert segíthet munkához a város az idei évben.

Míg sok város nem is pályázott, vagy nem nyert pályázati forrást közfoglalkoztatásra, addig Hódmezővásárhelynek ismét lehetősége lesz, hogy munkalehetőséget ajánljon több száz munkanélküli számára.

– 2012. március 22-én értesültünk a Belügyminisztérium azon döntéséről, hogy újabb keretet kaptunk a közfoglalkoztatásra, ez több mint 222 millió forintot jelent – mondta dr. Holubán Csilla, a Jogi Iroda Személyzeti és Adminisztrációs Csoportjának vezetője.

Az újabb támogatásnak köszönhetően áprilistól június végéig 179 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség. Közülük harmincan a különböző városi intézményeknél kerülnek elhelyezésre, 139 főt pedig a Polgármesteri Hivatal foglalkoztat majd napi nyolc órában.

– 35 fő szakképzett foglalkoztatottra és 114 fő segédmunkásra pályázatunk. A 35 fő között van gépkezelő, lakatos, kőműves. Tehát városi karbantartási feladatokat fognak ellátni. Ahhoz, hogy ilyen létszámban tudjunk embereket foglalkoztatni, a polgármester úr nagy segítséget nyújtott – mondta dr. Holubán Csilla.

A 114 fő segédmunkás feladata a közterületek szépítése és tisztántartása lesz. Július elsejétől 2013. január 31-ig ismét bővül a közfoglalkoztatottak köre, így összesen több mint 900 főnek biztosíthat munkalehetőséget Hódmezővásárhely önkormányzata ebben az évben.

Megszakítás