Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Időbe telik, hogy elvonuljon ennyi esővíz

eso

Az elmúlt fél órában Hódmezővásárhelyen 25-30 milliméter csapadék hullott le, ami hirtelen elöntötte a vízelvezető árkokat. A szivattyúk folyamatosan működnek, a városüzemeltetésnek a belvízelvezetésen dolgozó kollégái kint vannak a városban, folyamatosan ellenőrzik a csapadékvíz elvezető árkokat.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy ahol a lakosság rendszeresen karbantartja a csapadékvíz elvezető árkot, ott probléma nem tapasztalható. Az árkok takarítása az ingatlan tulajdonosának feladata, sőt, ez nem csak feladat, hanem mindenkinek a jól belátható érdeke.

A közfoglalkoztatott munkások a fő belvízelvezető csatornákon takarítják a hordalékfogó rácsokat. Az önkormányzat a STRABAG Zrt. munkatársaival is tartják a kapcsolatot, ők is segítenek azokon a helyeken, ahol esetleg a járdáról nem folyik el a víz.

A hirtelen lezúduló esőnek idő kell, hogy elfolyjon, de egyelőre az elvezető árkok működnek. A belvízelvezetés munkatársai folyamatos ügyeletet tartanak és megpróbálnak azonnal intézkedni minden helyzetben.

 

eso

 

eso

Megszakítás