Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Idős emberek gyermekszemmel

81 alkotás érkezett a Pósa Lajos Gyermekkönyvtár Idős emberek gyermekszemmel című rajzpályázatára, amelyen a gyermekek rajzaikon keresztül fejezték ki az idős emberekhez fűződő szerteágazó kapcsolatukat.

 

Idős emberek gyermekszemmel címmel nyílt gyermekrajz kiállítás a gyermekkönyvtárban.

A Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár rajzpályázata a 2012-es idősek évéhez kapcsolódóan igyekezett elmélyíteni a generációk közötti kapcsolatot.

Összesen 81 pályamunka érkezett be. Sok esetben nem egyénileg vettek részt a gyerekek a megmérettetésen, hanem az egyes intézmények rajzszakköreinek tagjai neveztek be, többek között a Németh László Gimnáziumból, a Klauzál Gábor Általános Iskolából, vagy a Szőnyi Benjámin Általános Iskolából.

A szabadon választott technológiával készített rajzokat szakmai zsűri értékelte, ám az elsődleges szempont az volt, hogy a gyerekek a képzőművészettel fejezzék ki, hogy kinek milyen idős emberekkel kapcsolatos élményei vannak.

– Fantasztikus dolog számomra, nagy örömet jelentett, hogy a közös kapcsolatot mutatták meg a gyerekek. Sokan lerajzolták, hogy állatot etettek a nagypapával, vagy a közös játékokat, a sütés-főzést a nagymamával – mondta Gyulafalviné Vereczkei Györgyi könyvtáros.

Két kategóriában, az alsó és a felső tagozatosoknál is három-három díjat osztottak ki, de különdíjak is születtek. Ilyen volt például a kategórián kívül induló óvodáskorú, Varga Ákos rajza. Az alsósoknál Dáni Lídia, a felsősöknél pedig Kardos Anita lettek az első helyezettek, akik értékes könyvjutalmakat és rajzeszközöket kaptak.

A kiállítás május 18-ig látható a Pósa Lajos Gyermekkönyvtárban.

Megszakítás