Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Időspirálban a vásárhelyi gyerekek

Időspirálban „utazhatnak” a hódmezővásárhelyi gyerekek természettudományos élményműhely segítségével, amelyet mintegy 300 millió forintos pályázati támogatással a Szent István Általános Iskolában várhatóan jövő szeptemberben vehetnek birtokba.

 

 

– Olyan élménypedagógiai központ épül, amely reményeink szerint megfertőzi a hódmezővásárhelyi gyerekeket, fiatalokat a természettudománnyal. Segítségével megtapasztalhatják, milyen izgalmas és mennyi rejtélyt tartogat a természettudomány – jegyezte meg Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármester. Az önkormányzat és a Szent István Általános Iskola közös pályázaton mintegy 300 millió forintot nyert úgynevezett Időspirál kialakítására, az oktatási intézményben.

 

Az óvodásoktól a középiskolásokig használhatják az új élményműhelyt. Olyan ismereteket kínál, amelyek fokozatosan szerettetik meg a gyerekekkel a természettudományokat.

 

– Közel 200 négyzetméteren 3 terem készül. Az elsőben interaktív fal fogadja a gyerekeket. A másodikban interaktív pad lesz, amellyel virtuálisan Hódmezővásárhely és környékének a világát fejleszthetik – mondta Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola igazgatója.  Hozzátette: a harmadik teremben pedig virtuális sisakkal különféle foglalkozásokat próbálhatnak majd ki.

 

A munkálatok jövő januártól kezdődnek, majd próbaüzem következik, hogy 2018 szeptemberétől elindulhasson az élményműhely.

Megszakítás