Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ifjú szívekben élek – színházi estet tartottak az ótemplomban

Az Evangélikus Színház tartott előadást a Református Ótemplomban. A társulat Ady Endre életét és munkásságát elevenítette fel a közönségnek.

Az Evangélikus Színház hírét vette, hogy felújították a református ótemplomot Hódmezővásárhelyen. A társulat azért is örült az egyházközség meghívásának, mert azt a missziót vállalta magára, hogy beviszi az egyházi épületek falai közé a színjátszást. Az új kezdeményezésre nyitottak voltak a helyeik, hiszen megtelt a templom érdeklődőkkel.

– A világirodalom és a magyar irodalom nagy klasszikusait szeretnénk a közönségnek bemutatni, hiszen a mai világban nem biztos, hogy minden színház műsorára tűz olyan darabokat, amelyek a vallással, az erkölccsel, és az örök emberi értékekkel foglalkoznak – mondta Lénárt László, az Evangélikus Színház társulatvezetője.

Az Evangélikus Színház tagjai az Ifjú szívekben élek című előadást mutatták be Hódmezővásárhelyen, amely Ady Endre életét és munkásságát próbálta közelebb hozni az érdeklődőkhöz.

– Ady költészete örökérvényű. Úgy szoktam az irodalmi esteket összeállítani, hogy beleásom magamat a témába, elmegyek a könyvtárba, ahol az adott költőről, íróról készült írásokat veszem alapul, amiket ők írtak, illetve amit magukról írtak, így önéletrajzi vonulata is van a dolognak. Nem egy klasszikus, kiáll a színész és verset mond típusú előadásról van szó, hanem megpróbáljuk színházibbá tenni az estet úgy, hogy a szerző életét, az őt körülvevő embereket és a környezetet is igyekszünk bemutatni – tette hozzá a társulatvezető.

A 20. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának számos olyan verse is született, amely erős Istenhitről árulkodik, így ezek a költemények is helyet kaptak a református ótemplomban megrendezett irodalmi esten.

Megszakítás