Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ifjúsági Klub

Cím:6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 4
(BFMK telephelyeként működik)
Telefon:+36 (62) 533-317 (BFMK)
Email:ifiklubhmvhely@gmail.com
Nyitva tartás:Hétfőtől – csütörtökig 14:00 – 19:00,
Pénteken és szombaton 15:00 – 20:00.
Web:www.bfmk.hu (BFMK)

Hódmezővásárhely új Ifjúsági Klubja a Dr. Rapcsák András úton nyílt meg 2021 június 25-én, az egykori Sárkány játékbolt helyén.

Mintegy fél éves intenzív projektmunka zárult le ezzel. A klub megnyitását közösségi beszélgetések, interjúk, kérdőívek feldolgozása előzte meg. Az ifjúsági közösségek fejlesztéséért felelős program még 2017-ben indult el, 2018-ban választottak ki 4 közösségfejlesztőt.

A Gazdaságfejlesztési Egyesület több tagja hozzájárult anyagilag a Klub kialakításához, de ugyanolyan fontos volt azoknak a szerepe is, akik a koncepció kialakításában, illetve a szervezésben vettek részt. Az Ifjúsági Klub beindításban nagy szerepe van helyi lakosoknak is. 

Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ telephelye, így a jövőben is ők fogják működtetni és fenntartani a Klubot.

A klub elsősorban a 12-20 éves fiatalok kulturált, alkoholmentes szórakozását szolgálja hétköznap délutánonként, illetve szombatonként.

Sok minden megtalálható itt, ami az ifjúság körében kedvelt: billiárd-, csocsó-, léghoki- és pingpong-asztal, virtual reality-szoba, Playstation, pihenőszoba, közösségi helyiség, sőt még tanulószoba is. A fiatalok maguk ötleteltek, hogy hogyan szeretnék ezt a klubot kialakítani. A Klubban képesség-, és tudásfejlesztő programokat, drogprevenciós beszélgetéseket is terveznek.

Mindezeken kívül egy büfé is várja a fiatalokat a klubban, ahová a tervek szerint különböző, például zenei programokat, előadásokat is szeretnének szervezni a fiatal korosztálynak.

A projekt egyik célja az, hogy idevonzza az ifjúságot, hogy itt minél értelmesebben, érdekesebben tudják eltölteni a szabadidejüket, a másik pedig, hogy ismét élettel teljen meg a belváros, ezért fontos egy közösségi tér a főutcára. Segíteni fogja ezt az a kétszintes parkolóház is, amely a közelben fog megépülni.

Az Ifjúsági Klubot városkártyával, amit a BFMK-ban, vagy a Tourinform irodában vehetnek meg, vagy 300 Ft-os napijegy váltásával lehet használni – most még csak védettségi igazolvánnyal, 16 éven aluliak egy ilyen okmánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.

Nyitvatartás : Hétfőtől – csütörtökig 14:00-től 19:00-ig,

                         Pénteken és szombaton 15:00-tól 20:00-ig látogatható.

Forrás : Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata, Hódpress.hu, Vásárhelyi Televízió.

Megszakítás