Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Igényelhető a hatósági bizonyítvány többgenerációs családi házban élők számára

Hivatalunkban továbbra is igényelhetik Hódmezővásárhely jegyzőjétől azt a hatósági bizonyítványt, ami a többgenerációs családi házban élők számára is biztosítja egy bizonyos határig a rezsicsökkentett energiaárakat.

Ezt a kedvezményt ugyanis azok a családi fogyasztói közösségek is igénybe vehetik, akik olyan – társasháznak vagy lakásszövetkezetnek nem minősülő – családi házban vagy ikerházban élnek, ahol legfeljebb négy egymástól elkülönülő lakás található, de csak egy közös gázórával rendelkezik.

    Ahhoz, hogy az ilyen lakóegységek esetén külön-külön is igénybe lehessen venni az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat, hatósági bizonyítványt kell kérni a település jegyzőjétől, aki a dokumentumban megállapítja az ingatlanon található lakások számát.

Ez az eljárás kérelemre indul, a jegyző a hatósági bizonyítványt nyolc napon belül állítja ki, amennyiben az ingatlanon a lakások kialakítása a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelel. A kérelem a település önkormányzatánál szokásos módon, valamint e-papíron is benyújtható.

 A kézhez kapott hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztónak kell benyújtania a földgázszolgáltatóhoz, amely a hatósági bizonyítvány és a hozzá kapcsolódó nyilatkozat benyújtását követő hónap elsejétől fogja biztosítani a kedvezményt.

Így az egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségeknek nem kell társasházzá nyilváníttatniuk ingatlanaikat a kormány által minimalizált rezsicsökkentésre jogosultság érdekében.

A kérelmet innen is le tudják tölteni, de a városháza portaszolgálatán is megtalálják:

Megszakítás