Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Illegális szemetelők, lépcsőház felújítás

Mintegy félszázan keresték fel fogadóórájukon Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármestereket Hódmezővásárhelyen, egyebek mellett szociális- és lakhatási ügyekkel.

 

Önkormányzati bérlakás megvételéről is érdeklődtek a legutóbbi alpolgármesteri fogadóórán Hegedűs Zoltántól, Hódmezővásárhelyen.

 

– A lakásértékesítés legfőbb célja, hogy azok a bérlők, akik önkormányzati ingatlanban laknak, saját tulajdonhoz jussanak. Ezért van 20 %-os kedvezmény, amelyet igénybe vehetnek – mondta Hegedűs Zoltán.

 

Más ügyben is felkeresték az alpolgármestert. Akadt, aki egy közös képviseletű társasházban a lépcsőházat szeretné felújíttatni, de néhány lakó hatalmas hátraléka miatt nincs félretett pénze a közösségnek. Mivel a házban több lakás is az önkormányzaté, ezért a város levélben arra kéri majd a közös képviselőt, hogy a renoválás érdekében induljon behajtás.

 

Közel 30-an fordultak segítségért Kószó Péterhez, a város másik alpolgármesteréhez, többek között városüzemeltetéssel, gázbekötéssel, szociális ügyekkel.

 

– Egyik ügyfél arra hívta fel a figyelmünket, hogy a városban többfelé illegálisan rakják le a szemetet. Kérem a vásárhelyieket, jelezzék, ha ilyet látnak – jegyezte meg az alpolgármester.

 

Legközelebb egy hónap múlva, szeptemberben tartanak fogadóórát.

 

Megszakítás