Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Illetékek és díjak szűnnek meg

Nem kell majd fizetni például az anyakönyvi kivonat igényléséért, vagy a 65 évet betöltött személyek magánútleveléért március második felétől. Húsz közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj szűnik meg.

 

Március második felétől az országgyűlés döntése szerint 20 közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj szűnik meg. 

 

– Nem kell majd fizetni például az anyakönyvi kivonat kiállításáért, vagy a 65 év felettiek magánútleveléért. Ez a normál útlevélre vonatkozik. Ha valaki sürgősségi eljárásban szeretne útlevelet igényelni, akkor azért fizetni kell. A CSOK igényléséhez szükséges hatósági bizonyítvány kiállítása viszont évi két alkalommal díjmentes. Szintén évente két alkalommal a magánszemélyek nem hiteles tulajdonilap-másolatot tudnak igényelni, ingyenesen – mondta a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője, Égető Gábor.

 

Ingyenes lesz többek között az engedély alapján épített, legfeljebb 300 m2 hasznos alapterületű új lakóépület használatbavételi eljárása. Az illetékmentes okmányokról és eljárásokról a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal honlapján tájékozódhatnak.

Megszakítás