Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Indul a keleti elkerülő út építése Hódmezővásárhelyen

Elindul a 47-es főút keleti elkerülő szakaszának kivitelezése Hódmezővásárhelyen, az 1,8 milliárd forintos beruházás kivitelezési szerződését kedden írták alá az alföldi városban.

 

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, Hódmezővásárhely központján naponta 18-20 ezres tranzitforgalom halad keresztül. A járművek nagy része a 47-es főút északi szakaszának március 29-i átadását követően már el tudja kerülni a belvárost. Jelentős tranzitforgalmat jelent azonban az az északi irányból érkező naponta több száz tehergépjármű, amely az ipari parkba tart – közölte a politikus. A hódmezővásárhelyi önkormányzat a területi operatív programban pályázott a keleti elkerülő út építésére, amely a 47-es utat kapcsolja össze az Erzsébeti úttal – mondta az alpolgármester. Hozzátette: ennek elkészültével teljessé válik a Hódmezővásárhely belterületét tehermentesítő körgyűrű.

 

Juhász Lóránt, a kivitelező Délút Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 3,2 kilométeres úton építése során három körforgalmi csomópont és egy vasúti kereszteződést alakítanak ki. Az építési munkákat a jövő héten elkezdik, és a tervek szerint az utat ősszel vagy legkésőbb az év végén át is adhatják a forgalomnak

 

Forrás: MTI

Megszakítás