Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Indul a kézműves sörfesztivál

Magyarország legjobb sörfőzői képviseltetik magukat az idei vásárhelyi sörfesztiválon, 2017. június 22-25-éig a belvárosban.  20 sörfőzde 150-200 féle különlegességét lehet majd megkóstolni.

 

– Jön többek között a cyberpunkot Magyarországon meghonosító Kerozin zenekar, az ’50-es évek amerikai rock ’n roll zenéjét játszó Tom White And The Mad Circus. Vastagh Csaba, aki unplugged koncertet ad, de olyan legendák, mint DJ. Dominik, vagy az Első emelet frontembere, Kiki, hogy a New Level Empire-ről meg a Gypo Circusról ne is beszéljünk – sorolta Kisházi Sándor szervező, a hódmezővásárhelyi kézműves sörfesztivál programjait.

 

Idén először fedett aréna is várja a kilátogatókat, ahová egy igazi jampec party költözik. Bemutatkozik a chilipaprika-termesztés is.

 

– Néhány chili-manufaktúrát idecsábítottunk Hódmezővásárhelyre, és ha már itt vannak, akkor egy országos erősevő show-hoz csatlakozva megrendezik az úgynevezett erősevő 1.000.000 SHU Challange.  Körről-körre erősebb paprikákat kóstolnak. A legvége a Carolina Reaper, amely a világ legerősebbje. A paprikák kapszaicin tartalmának az SHU a mértékegysége, a Carolina Reaper 2.250.000 SHU – mondta.

 

A négy napos rendezvény alatt az étel- és sörkülönlegességek – 20 kézműves főzde, 150-200 féle ajánlata – rajongói is megtalálhatják kedvenc ízeiket.

Megszakítás