Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Inkubátorház segíti a munkanélkülieket

Pályaorientációs tanácsadással és mentorálással segíti a munkanélkülieket és az átképzés előtt állókat a hódmezővásárhelyi Oktató Inkubátorház, a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

 

821 millió forintot – TOP-os forrást- fordítanak Hódmezővásárhely és vonzáskörzete gazdaság- és foglalkoztatás fejlesztésére. Létrejött a Paktum Iroda, valamint megnyílt az Oktató Inkubátorház, amely a munkavállalókat segíti tanácsadással, mentorálással.

 

– Elképzelhetetlen szakképzés nélkül a munkaerőpiac fejlesztése. A lényege, hogy segítsünk azoknak a munkavállalóknak, akik pillanatnyilag nem találják a helyüket a munkaerőpiacon – mondta Hegedűs Zoltán, a város alpolgármester.

 

Nemcsak a munkanélkülieknek, hanem a szakmai előrejutás érdekében az átképzést vállalóknak is hasznos segítséget nyújt az inkubátorház.

 

– A helyi iskolák szakképzései közül választhatnak az érdeklődők. Segítünk a beiratkozásban és a mentorálásban – mondta Szani Marianna, a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola marketing munkaközösség vezetője, az Oktató Inkubátorház patronáló tanára.

 

Az inkubátorház minden hónap utolsó keddjén 14 és 18 óra között várja az érdeklődőket, a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskolában, a Városház utca 1. szám alatt, a földszint 6-os teremben.

Megszakítás