Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Interneten is kereshetők az elkóborolt kutyák

Már elérhető a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. új honlapja. A szolgáltatások között az elkóborolt kutyák fényképe és a velük kapcsolatos információk is megtalálhatók az oldalon.

A Hódmezővásárhelyi Városellátó Kft. és a Hódfó Szociális Foglalkoztató tavaly nyáron egybeolvadt. A céget azóta Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft-nek hívják és mára elkészült új honlapja is.

– Aki belép a Városellátó honlapjára, a varosellatokft.hu oldalra, rögtön a nyitókép fogadja, amelynek fő témája a jégpálya volt. Mivel az időjárás miatt már nem üzemel a pálya, ezért ez a a jégpályát követő webkamera jelenleg áthelyezés alatt áll. A jégpálya élő képe helyett a nyári időszakban a vásárhelyi sétálóutcát fogják majd látni az emberek – mondta Magyar József, a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A honlap másik fő része a parkolási ügyfélkapu, ahol a rendszám és a felszólítás sorszámának megadása után mindenki megnézheti a saját esetét bemutató fényképeket, és láthatja, hol tart bírsága. A szolgáltatások menüben többek között a piacüzemeltetéssel kapcsolatos információk is megtalálhatók, de a januártól a megváltozott állatvédelmi törvényről is itt kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

– A befogadott állatokat védőoltás beadása, valamint chip elhelyezése után adjuk ki. Ezeket a költségeket a gazdák közvetlenül az állatorvosnak fizetik meg, nem pedig a Városellátónak. Amennyiben valaki tudja igazolni, hogy az ő kutyájáról van szó, akkor 600 forintot kell fizetnie utána naponta. Itt kerülnek felsorolásra a fényképpel együtt befogadott állatok. A kép mellett, amennyiben chippel rendelkezik az eb, akkor annak azonosítója, a befogás napja, helye, illetve az az időpont is szerepel, ameddig elvihető. A törvény szerint 14 napig kell nálunk tartani az állatot – tette hozzá Magyar József.

A honlapon feltűnik egy olyan menüpont is, ahol különböző bejelentéseket lehet tenni. Ide várja a cég a parlagfűvel vagy akár a kátyúzással kapcsolatos észrevételeket is.

Megszakítás