Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Közeleg az iparűzési adó bevallásának határideje

ado

A vállalkozóknak (ideértve az egyéni vállalkozókat is) a 2017. adóévről a helyi iparűzési adó bevallást 2018. május 31. napjáig kell benyújtania, mely kötelezettségüknek idéntől kizárólag elektronikus úton tehetnek eleget.

Ennek során bevallásukat benyújthatják egyrészt a NAV-on keresztül is, másrészt a város honlapján közzétett, szintén az ÁNYK segítségével kitölthető és beküldhető nyomtatványon is. Az Adócsoport azt javasolja a vállalkozóknak, illetve a könyvelőiknek, hogy a részletesebb számítási feladatokat is elvégző, ezáltal gyorsabban és egyszerűbben kitölthető bevallás elkészítését lehetővé tevő, a város honlapján közzétett űrlapot használják a bevallás elkészítése során.

A bevallások elektronikus úton történő benyújtása az ügyfélkapun keresztül történik, melynek során a cégkapu regisztrációra kötelezettek továbbra is használhatják a már megszokott ügyfélkapujukat.

A nyomtatvány a https://ugyintezes.hodmezovasarhely.hu/-adougyek-2/helyi-iparuzesi-ado oldalról közvetlenül letölthető.

A helyi tapasztalatok alapján az Adócsoport felhívja a figyelmet arra is, hogy a május 31. napi határidőig kell megfizetni a befizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetét.

 

Megszakítás