Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Iskolában látogatták meg korábbi növendékeiket az óvónők

Csillogó szemmel, meghatottan figyelték egykori óvodásaikat az órai foglalkozáson az óvónénik. A város óvónői számára tartottak bemutató nyílt napot a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában.

A bemutatón elsősorban óvodai-iskolai átmenetről kaphattak ízelítőt az óvónénik, láthatták, ahogyan közreműködnek egykori kis óvodásaik az iskolai munkában.

A gyermekek életében nagyon meghatározóak az óvodás évek, az ott szerzett tapasztalatok, tevékenységek. Nagyon megerősítik és segítik a tanítói munkát. Azt gondolom nagyon jó érzés az óvónéniknek látni azokat a felnövekvő kis csemetéket, akiknek a gondolkodáslogikai dolgait ők vetették el az óvodában. – mondta el Forrainé Kószó Györgyi.

A gyerekek nagyon várták a vendégeiket, így mindenki igyekezett a lehető legjobban teljesíteni, azért, hogy büszkék legyenek rájuk az óvónénik.

Ezen túl egy szakmai megbeszélésre is sor kerül. Az óráinkat úgy építettük fel, hogy komplex órákat látnak az óvónők, amiben szerepel az olvasás, a szövegértés, a matematika, természetismeret, egy kis mozgás, és az ének. Így a két órában picit betömörítve kaphatnak ízelítőt az itt folyó munkából.

A bemutató órát követően szakmai megbeszélést tartottak a gyerekek fél éves változásáról, fejlődéséről.

Megszakítás