Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Iskolanap a Corvinban kiállítással, kóstolókkal, sportvetélkedőkkel

A Corvin Iskolanap keretében nemcsak a leendő gyakorlóhelyeiket ismerhették meg a tanulók, de képet kaptak a szakképzést érintő változásokról is. Volt terítési és csomagolási bemutató, divattörténeti kiállítás, egészségnevelési program, táncház, valamint sportverseny. A délig tartó diákprogramokat egészen három óráig a vállalkozók, gyakorlóhely-vezetők, meghívott vendégek és tanárok kötetlen szakmai beszélgetése követte.

Közös énekléssel kezdődött a HISZK Integrált Szakképző Központ Corvin Mátyás Tagintézményének iskolanapja a Fekete Sas Báltermében. A több helyszínen zajló programsorozat sokrétű ismeretszerzési és kikapcsolódási lehetőséget nyújtott a résztvevők számára.

– Hagyományos iskolanapunkat új formában rendeztük meg. Három helyszínen, a Fekete Sas épületében, a Városház utcán és a Kossuth téren zajlottak az események. Új formában, most a szülőket is invitáltuk, családi programokat szerveztünk, valamint egészségnevelő programokat. Nagyon fontos a számunkra, hogy partnereinket, a vállalkozásokat is bevontuk ebbe a programba – mondta Farkas Zsuzsanna, a HISZK Corvin Mátyás Tagintézményének igazgatója.

Az iskolával kapcsolatban álló, közel ötven vállalkozó a díszasztalok, díszcsomagok kiállításával mutatkozott be, de sokan a tanulók által, a gyakorlóhelyen készített ételeket hozták el.

A táncház, a lábtengó és pincérfutó verseny alkotta sportvetélkedők, és a filmvetítés mellett helyet kapott a rendezvényen egy divattörténeti kiállítás is, amelyen a 14. századtól egészen a 21. századig vonultatták fel az öltözködés jellemző stílusjegyeit a ruházati eladó szakma tanulói.

– Gondolkodtunk azon, hogy hogyan mutassuk be a munkánkat. Jött a gyerekektől egy ötlet, hogy bizonyos koroknak a ruhaviseletét állítsuk össze, készítsünk plakátot, és az iskolanapon állítsuk ki – mondta Árva-Nagy Sándorné, tanár.

A diákok programját a corvinos tanulók műsora zárta a Fekete Sas Báltermében, amelyre zenés-táncos produkcióval készültek. Délután a meghívott vendégeknek és a pedagógusoknak cukrász bemutatóval, valamint a diákok által készített ételekből álló kóstolóval kedveskedtek, amelyet egy kötetlen beszélgetés közben fogyasztottak el.

Megszakítás