Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ismét javuló tendencia látszik az Operatív Stáb mai értekezletén

Tovább csökkent a hatósági karanténban lévők száma, jelenleg mindössze 40 főt ellenőriz a rendőrség otthonában online vagy személyesen.

A Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség tájékoztatása alapján egész január hónapban folytatódik az oltási akció, de csak csütörtöki, pénteki és szombati napokon az oltópontokon (Vásárhelyen a kórháznál), a következő időpontokban: csütörtökön és pénteken: 14-18 óráig, szombaton: 10-18 óráig. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet menni akár az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltásra is.

A háziorvosoknak is kell oltási akciónapot, napokat tartaniuk januárban legalább egy péntek délután és szombaton, amikor is a saját körzetükbe tartozókat fogadják oltásra. Az első ilyen alkalom Dr. Krumesz Adrienn és Dr. Kovács Ildikó körzetében lesz január 7-én és 8-án.

Fontos, hogy az oltási akció csak a 12 év felettiekre vonatkozik, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosnál.

Minden intézményünk vezetője arról számolt be, hogy alig, vagy egyáltalán nincs megbetegedés jelenleg, az óvodák, bölcsődék is szinte teljes létszámmal működnek. Az eddig bevezetett, saját hatáskörben bevezetett óvintézkedések érvényben maradnak mindenhol, a javuló számok ellenére is.

A lakosságot kérik, hogy vegyék komolyan a megelőzést, továbbra is használjanak maszkot, ügyeljenek a fertőtlenítésre és a távolságtartásra. Ez annak ellenére fontos, hogy a covid fertőzés újabb, most leginkább terjedő változata, az omikron variáns az eddigi megfigyelések alapján kevésbé súlyos tüneteket okoz, viszont gyorsabban és könnyebben fertőz, mint az előzőek.

Megszakítás