Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ismét lehet fanyesedéket gyűjteni.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy az előző évekhez hasonlóan, most is lehetőség van a Kása erdőben a nyesedék gyűjtésére. Önkormányzatunk hozzájárul, hogy az arra rászorulók a Kása erdő területén található, viharkárokban letört ágak, kidőlt fák 10 cm alatti átmérőjű részeinek begyűjtését, elszállítását elvégezzék. 

A munkát kizárólag Szuromi Tibor erdész irányításával és felügyelete mellett, az erdésszel egyeztetve 2021. november 01. – 2022. február 28. között, de csak 1 napon végezhető! Az engedély egy napra, egy alkalomra szól, nem hosszabbítható meg. Maximálisan gyűjthető mennyiség: 5 q. 

Mindez a 346/2008 (XII. 30.) sz. (a fás szárú növények védelméről) Korm. rendeletben foglalt és a 13/2004 (03.08.) Kgy. sz. rendelet betartásával végezhető! A Kása erdő védett terület, szándékos károkozás, rongálás, fás szárú növény kivágása tilos! 

Kérem, a munkát körültekintően végezze, a munkavégzés során a munka -és balesetvédelmi előírások betartása mindenkor szükséges. A munkaterületet a munka befejezését követően rendezett állapotban kell elhagyni. 

A kérelemhez szükséges nyomtatványok már átvehetők a Polgármesteri Hivatal portáján és ügyfélszolgálati irodáján és ugyanitt le is adhatók.   

(Fotó forrása: pixabay.com)

Megszakítás