Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Januártól Hódmezővásárhelyen az MVH megyei kirendeltsége

Januártól Hódmezővásárhelyen működik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltsége. Országosan az MVH csaknem 1800 munkatársa évente 600-800 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás felosztásáért felelős.

– A megyei kirendeltség a vidékfejlesztési területen regionális feladatokat is ellát, a Békés és a Bács-Kiskun megyei ügyfelek kiszolgálásával. Csongrád megyében 37 ezer ügyféllel áll napi kapcsolatban, számukra 2015-ben mintegy 40 milliárd forintnyi támogatást fizetett ki, amelyet több tízmilliárd forintnyi Békés és a Bács-Kiskun megyei vidékfejlesztési forrás egészített ki – mondta Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke Hódmezővásárhelyen, ahol januártól a megyei kirendeltség működik. Országosan az MVH csaknem 1800 munkatársa évente 600-800 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás felosztásáért felelős.

Tavaly új agrártámogatási és vidékfejlesztési ciklus indult, a legnagyobb feladatok 2016-ban várhatók, a közeljövőben mintegy hetvenféle vidékfejlesztési pályázat jelenik meg, lebonyolítása a Csongrád megyei kirendeltség 106 dolgozójának a feladata.

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere elmondta: a kirendeltségnek helyet adó impozáns épületet a helyi zsidóság adakozásából 1893-ban emelték. A hitközség székhelye mellett az épület kereskedelmi, vendéglátóipari és kulturális funkciókat is ellátott.

– Az épületben 1957-től a helyi zeneiskola működött. Miután az oktatási intézmény a belvárosba költözött, az önkormányzat új funkciót keresett az épületnek, amelyet mintegy egymilliárd forintból, részben pályázati támogatással újítottak fel és bővítettek egy szárnnyal, hogy ide kerüljön a megyei kirendeltség – közölte továbbá.

Megszakítás