Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Játékokat vitt ajándékba a polgármester

Karácsonyi ajándékot kaptak a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon, és Gyermekotthon diákjai, akiknek a meglepetést Almási István polgármester adta át. Az intézmény fiataljai összesen 120 színes labdának örülhettek, amely számukra nem pusztán játszóeszközt jelent, hanem fejlesztésükhöz is nagyban hozzájárul.

Valódi meglepetést és örömöt okozott az önkormányzat karácsonyi ajándéka a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola és Szakiskolában. Az egyik vásárhelyi vállalkozó 120 színes labdát ajánlott fel, amelyet Almási István polgármester vitt el az intézménybe, ezzel kívánva boldog karácsonyt.

– Hódmezővásárhelyi emberek bizonyítják, hogy évek óta fontosnak tartják azt, hogy a hátrányos helyzetűek is részesüljenek karácsonyi meglepetésben. Ennek köszönhetően idén is zavartalanul meg tudtuk rendezni a gyerekkarácsonyt a Fekete Sasban. Arra is gondoltunk, hogy vannak még intézmények, amelyek nem városi fenntartásúak, hanem megyeiek, mint például a Kozmutza Flóra Óvoda és Általános Iskola is, ahol, ha lehetőségünk engedi, megörvendeztetjük a nehézséggel küzdő gyerekeket – mondta Almási István polgármester.

A gyerekek annyira megörültek az ajándéknak, hogy egyből bele is vetették magukat a játékba, és kipróbálták a labdákat.

– Nagyon örülünk annak, hogy a mi gyerekeink kapták ezt a sok színes labdát, hiszen a labda nálunk fogyó eszköz. Éppen most jelezték a testnevelő kollégák, hogy fogytán vannak a labdával, úgyhogy most jó darabig fel lesz töltve a készletünk, melyekkel hatékonyan tudjuk segíteni gyermekeink fejlesztését, mind mozgás, mind az értelmi fejlesztésükben kiválóan tudjuk ezeket a játékokat használni – mondta Megyesi Istvánné, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola igazgatója.

A Kozmutza Flóra oktatási intézmény jelenleg 169 középes és súlyos mértékben értelmileg akadályozott fiatalt gondoz, közülük 120-an óvodás és általános iskolás korúak.

Megszakítás