Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Játszótér és pihenőpark épül a belvárosban

Játszótér, pihenőpark és ingyenesen használható mélygarázs épül Hódmezővásárhely belvárosában, a Hódi Pál utcán. A 740 millió forintos fejlesztésről a napokban a városházán tartottak lakossági fórumot.

Hódmezővásárhely már a harmadik városrehabilitációs projektnél tart. A fejlesztések lényege, hogy élhetőbbé, szebbé, modernebbé tegyék a városközpontot – jegyezte meg Hegedűs Zoltán, a város alpolgármesterea napokban a polgármesteri hivatalban tartott lakossági tájékoztatón.

-Szeretnénk megőrizni mindazokat az értékeket, amelyeket őseinktől kaptunk, de mégis szeretnénk egy olyan várost, amely mind a fiataloknak, mind az időseknek és középkorúaknak megfelelő, élhető. Az első nagy lépés a belváros fejlesztésében a 4,2 milliárd forintból megvalósult Tornyai-projekt volt. Egy másik fejlesztésnek, a Szent István Városrehabilitációs Programnak most vagyunk a végén.Egy harmadik projektre ad lehetőséget az a DAOP-os pályázat, amellyel 740 millió forintból három helyszínen, a Hódi Pál utcán, a városháza melletti utcában és a Népkertben bővülnek új elemekkel Hódmezővásárhely infrastrukturális lehetőségei – fejtette ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

A fórumon többek között elhangzott: a kormány és az európai pénzeket kezelő Dél-alföldi Regionális Ügynökség biztosít lehetőséget a városfejlesztési projektre. A Hódi Pál utca 6. szám alatt, a jelenlegi parkoló helyén ingyenesen működő mélygarázs lesz, a felszínen pedig játszóteret, pihenőparkot alakítanak ki.

2014 decemberében születhet meg a kivitelezési szerződés, illetve a kiviteli tervek elkészítéséről szóló szerződés, vagyis a munkákat akár ez év végén, de legkésőbb jövő év elején kezdhetik.

Megszakítás