Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Javítják a Rárósi utat

rarosi

Mart aszfalttal töltik fel a vásárhelyi Rárósi út legrosszabb, legbalesetveszélyesebb szakaszait. Az út az elmúlt évek alatt teljesen leromlott, és bár a lakosok, a mezőgazdasági vállalkozók folyamatosan kérték, a korábbi városvezetések nem fordítottak gondot a karbantartásra. Bizonyos részeken szó szerint eltűnt a szilárd burkolat.

Ma 300 köbméter mart aszfaltot terítenek szét a Róna szárító és a 9-es kilométerszelvény között. Ahol szükséges, szélesítik az utat, gréderezéssel igyekeznek kialakítani a megfelelő lejtést.

A munkálatokat a földutak karbantartásáért felelős Czövek Ferenc végzi, de helyi gazdák, például Fátyol József is részt vesz a javításban. A munkálatnak köszönhetően a hétvégi Kéktó Fesztiválra érkezők is biztonságosabban közlekedhetnek.

A helyiektől már most is nagyon sok dicsérő szót kapott az önkormányzat, hiszen a lehetőségekhez képest máris jelentős a javulás. A szétterített anyagnak ülepedni kell, hozzávetőleg két hét múlva visszatérnek a munkagépek és elvégzik a szükséges igazítást. Minden arra járótól azt kérjük, óvatosan, kíméletesen közlekedjen, vigyázzon a helyre hozott felületre.

Megszakítás