Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jégvirág festményre licitálhat a Mezővári óvodáért

A kárpátaljai magyar lakta Mezővári óvoda építésére ajánlotta fel speciális technikával, mínusz 9 fokban vászonra vetett alkotását a hódmezővásárhelyi fiatal képzőművész, Szabó Klára Petra. A hódmezővásárhelyi esőből és a mártélyi holtág vizéből készült különleges jégkristály kompozícióit szeptember végén láthatja a nagyközönség a helyi Tornyai János Múzeumban. A Mezővári óvoda javára felajánlott képre a művész honlapján lehet licitálni.

Örömmel ajánlja fel jótékony célra a munkáit – fogalmazott a hódmezővásárhelyi fiatal képzőművész, Szabó Klára Petra, aki csatlakozott a többségében magyarok lakta kárpátaljai Mezővári óvoda építésére indított gyűjtéshez.

– Nagyon szép gesztus, hogy az emberek összefognak, és jó ügy érdekében adakoznak – hangsúlyozta a művész.

Igazán különleges Szabó Klára Petra műre augusztus 27-éig az alkotó honlapján, http://szaboklarapetra.blogspot.hu/http://szaboklarapetra.blogspot.hu/ lehet licitálni. Szokatlan téma, speciális technikával megfestve – így jellemezhetők legújabb alkotásai. Mínusz 9 fokban vetette vásznára jégvirágait, amely egy részénél helyi alapanyagokat is felhasznált. Hódmezővásárhelyi esőből és a mártélyi holtág vizéből készültek különleges jégkristály kompozíciói. A végeredményt a közönség szeptember végén ismerheti meg, mert a tavalyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula-díjasának akkor nyílik önálló kiállítása a Tornyai János Múzeumban.

Augusztus végén Dél-Koreába utazik, hogy 3 hónapos ösztöndíjprogramban vegyen részt. Abba az országba tér vissza, ahol 2 évvel ezelőtt rácsodálkozott a jégvirágokra és megállapította: az ott találhatók mennyire más képet mutatnak, mint amit például Hódmezővásárhelyen látott. Szabó Klára Petra az egyik festményét, a hódmezővásárhelyi esővízből készültet ajánlotta fel eladásra. A kikiáltási összeg 300 ezer forint.

 

Megszakítás