Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jelöléseket várnak a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjra

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013. november 1-jéig várja a javaslatokat a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjra. A díj minden évben a Magyar Kultúra Napja alkalmából kerül átadásra egy művészeti csoport és egy személy részére, akik a magyar kultúra területén kiemelkedő tevékenységet folytatnak. A díj a szakmai elismerés mellett ötszázezer forint pénzjutalommal jár.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

A kétszeres Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészről, Hódmezővásárhely Díszpolgáráról elnevezett díj évente egy alkalommal, az amatőr és hivatásosszínjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers, és prózamondás kategóriákban, 1 személy és 1 csoport részére adományozható az ország és a magyar nemzet művészeti életében nyújtott példamutató tevékenység elismerésére, amely méltóan képviseli Bessenyei Ferenc szellemiségét.

A díj adományozására 2013. november 1-jéig lehet javaslatot tenni írásban az alábbipostai címre elküldve Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző részére: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1., vagy elektronikusan a mailto:jegyzo@hodmezovasarhely.hujegyzo@hodmezovasarhely.hu címre.

A javaslatnak az indokláson kívül mindkét beküldési módon tartalmaznia kell a díjra felterjesztett személy vagy csoport postai értesítési címét, valamint a felterjesztő nevét, címét, telefonszámát, továbbá saját kezű aláírását (elektronikus esetben szkennelve).

Részletek a www.hodmezovasarhely.hu oldalon. További információ a 62/530-183-as telefonszámon, vagy az olahzs@hodmezovasarhely.hu e-mail címen kérhető.

Megszakítás