Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jó sportolókat, jó tanulókat díjaztak

Több mint száz hódmezővásárhelyi sportolót, edzőt és testnevelő tanárt ünnepeltek a Városi Sportnapon, a Balogh Imsi Sportcsarnokban. Kiosztották többek között a 2015-ös Jó sportoló, jó tanuló díjakat, de a kiváló testnevelői, edzői és sportvezetői munkát is elismerte a város vezetése.

– A rendszerváltás után osztották ki Hódmezővásárhelyen az első Jó tanuló, jó sportoló díjakat. Ezt követően szünetelt egy ideig az elismerések átadása, 2000-ben élesztették újra – idézte fel Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, sporttanácsnok. Hozzátette: fontosnak tartja a díjat azért is, hogy mindenki lássa, megéri a fáradtságos munka, illetve a diákoknak, edzőknek, tanároknak talán egy újabb lendületet ad a munkájukhoz. 

2004-ben módosították a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat,  „Jó sportoló, jó tanuló” díjra. Így az elbírálásnál a diák sporteredményeit helyezik előtérbe.

A város vezetésének elsődleges célja, hogy egészséges, sportos életmódra ösztönözze a hódmezővásárhelyieket. Elismerés illeti azokat a diákokat, tanárokat, edzőket, akik a sportban ismét bizonyították rátermettségüket – fogalmazott az ünnepség megnyitóján Almási István, a város polgármestere. 

– Kiemelkedő fontosságú, hogy Hódmezővásárhely egy sportszerető város legyen. Abban pedig nagyon nagy a felelősségünk, hogy sikerül-e a mindennapok részévé tenni a sportot – hangsúlyozta a polgármester. Elmondta: talán nem véletlen, hogy egyre többen edzőtáboroznak a városban, és talán az sem véletlen, hogy Hódmezővásárhely nyerte el a 2016-os ifjúsági úszó Európa-bajnokság rendezési jogát, amely hatalmas megtiszteltetés.

A Hódtói Sportcsarnokban leplezték az „Akikre büszkék vagyunk” táblát, melyre újabb 3 név került fel. Bán Sándor atlétika- és tájfutó edző, aki sajnos már nem lehet közöttünk, dr. Bánki Horváth Béla úszó- és vízilabdaedző, illetve Kanász Lajos testnevelő tanár és kézilabdaedző neve is helyet kapott a falon.

– Több mint 40 évig álltam a sport szolgálatában, immár 21-ik éve nyugdíjas vagyok. Volt úgy, hogy reggel bementem tanítani, délután a gyerekeknek edzést, este asszonytornát tartottam. Ekkor megszólított a takarítónő: tanár úr, miért nem hozza be a pizsamáját és a fogkeféjét, úgyis csak hálni jár haza – mesélte Kanász Lajos.

A 2015-ös év díjazottjai:

Jó sportoló, jó tanuló alsó tagozatos leány kategóriában: Márkus Molli

Jó sportoló, jó tanuló alsó tagozatos fiú kategóriában: Kis Noel

Jó sportoló, jó tanuló felső tagozatos leány kategóriában: Klemm Kata

Jó sportoló, jó tanuló felső tagozatos fiú kategóriában: Berei Béla

Jó sportoló, jó tanuló középiskolás leány kategóriában: Törökgyörgy Adrienn

Jó sportoló, jó tanuló középiskolás fiú kategóriában: Vörös Márk

Jó sportoló, jó tanuló a felsőoktatásban tanuló leány kategóriában: Tóth Jennifer

Jó sportoló, jó tanuló a felsőoktatásban tanuló fiú kategóriában: Nagy Alex

Utánpótláskorú leány sportoló: Makán Doroti Andrea

Utánpótláskorú fiú sportoló: Miksi Richárd

A legjobb női sportoló: Szűcs Noémi

A legjobb férfi sportoló: Szabó Tamás

A legjobb női szenior sportoló: Balázs Éva

A legjobb férfi szenior sportoló: Zenke József

Kiválói testnevelői munkájáért elismerésben részesült: Bacsa Zsolt, Béres Csaba, Borbás Mariann,  Dobra Ildikó, Hegedűs Ildikó,  Neményi Béla,  Szöginé Kotormán Zsuzsanna,  Sztanó Zsuzsanna, Tóth Tibor, Vaits Zoltánné

Kiválói edzői, sportvezetői munkájáért elismerésben részesült:  Bán Sándor, Beslin Anikó, Csáki Mónika, Csókay Miklós, Héjja Antal, Máté Zsolt, Mócsai Milán, Paku Zoltán, Rácz Ildikó, Vígh Szabolcs

Hódmezővásárhely legjobb női csapata: Hód-Fitness SE Rió Csapata

Hódmezővásárhely legjobb férfi csapata: Kosársuli SE U12-es csapata

2015-ben még számos sportoló és csapat ért el kimagasló eredményeket, ezért Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette: a HSA 2003-as vízilabda csapatát, a HLKC serdülő csapatát, a Hód-Triatlon és Öttusa SE csapatát, a Hód Úszó SE 4 x 50 m-es férfi vegyes váltóját, Bánfi Ferencet, Tóth Sándort.


Megszakítás