Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jó ütemben épül a Ginkgo-Sas Szálló

Bár a szélsőséges időjárás nem könnyíti meg a kivitelezők munkáját, a Gingko-Sas Szálló építése az ütemtervnek megfelelően halad. A hátsó épületen már elkészült a külső homlokzat, de az utca front felüli rész is hamarosan elnyeri végső formáját.

A szálloda ünnepélyes alapkőletétele óta eltelt pár hónap alatt a két részből álló komplexum hátsó része sokat fejlődött. Kívülről teljesen leszigetelték, levakolták és megkapta már végső színét is. Belsejében már javában folyik a víz-, a gázt- és az áramhálózat kialakítása. Folyamatosan készül a mintaszoba is, amelyre azért van szükség, hogy az esetleges hibákat még időben ki lehessen szűrni.

Az elmúlt hetek szélsőséges időjárása nem könnyítette meg az építkezést. Míg a belső munkálatok idején légfúvókkal fűtötték a helyiségeket, addig ezt a kinti tevékenységeknél nem lehet alkalmazni. A legnagyobb hidegben kezdődött el az utcafront felőli rész építése, de a betonozással meg kellett várni a fagymentes napokat.

A beruházás összességében 100- 150 embert foglalkoztat. Ők felelnek azért, hogy a kivitelezés menete ne csússzon. A próbaüzem július elsejével egy hónapon keresztül tartana, a tervek szerint a szálloda augusztusban kezdené meg működését.

Megszakítás