Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jó ütemben halad a Szabadság tér rehabilitációja

Gőzerővel zajlik a Szabadság tér rehabilitációja Hódmezővásárhelyen. Egymilliárd forintból, 80%-os Európai Uniós támogatással újul meg a Szabadság tér valamennyi út-, járda- és zöldfelülete, a Szent István Téri Iskola, a Szent István Király Plébánia, a Városi Stadion öltözőrendszere, a Városi piac, valamint több társasház is.

Az ütemtervnek megfelelően halad a Szabadság tér rehabilitációja Hódmezővásárhelyen. A program 2013 elején indult el, és a következő év végén zárul. Az építkezéssel járó munkálatok idén áprilisban kezdődtek el, jelenleg négy helyszínen egyszerre zajlanak a felújítások. A tanév végeztével a Szent István Általános Iskola Szent István téri létesítményének homlokzat és nyílászáró javításához is hozzákezdtek, ahogyan a parókia külső, állagmegóvási munkálatai is már zajlanak. A korszerűsítésből a városi stadion sem maradt ki, ahol jelenleg az öltőzőket modernizálják a szakemberek.

– A jobb szárnyban lévő vizesblokkok teljes felújítása és az öltőzők rekonstrukciója történik meg. De az épületgépészeti berendezések is szintén megújulnak és az egész épület egy új hőszigetelési rendszerrel lesz ellátva. Illetve azok a nyílászárók, amelyeket a korábbi fejlesztések idején nem cseréltek ki, azok helyett is korszerűeket építenek be – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője.

A városrészi rehabilitációs program keretében nemcsak a közösségi létesítmények korszerűsítésére, hanem az elavult társasházak komfortosabbá tételére is lehetőség nyílik. 

– A Szabadság tér 80. szám alatti épületnek a homlokzat hőszigetelése és nemes vakolattal való ellátása – a nyílászáró cserével együtt – megtörtént. Az önkormányzat saját forrásából a belső elektromos rendszerről és a lakásokban a gázkészülékek javításáról is gondoskodik –tette hozzá Mucsi László.

A megkezdett beruházásokon túl még további öt társasház, és a piaccsarnok is megszépül, a Szabadság tér pedig teljes egészében új burkolatot kap, de több zöld felületet is kialakítanak majd. A Szent István Város rehabilitációs Program közel egy milliárd forintba kerül, amelynek 80%-át az Európai Unió fizeti.

Megszakítás