Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jobb volt a Békéscsaba

Nagy különbségű 36–24-es vereséget szenvedett az NB I-es női kézilabda bajnokság nyitófordulójában az ASA-Consolis HNKC SE. A vásárhelyi együttes Békéscsabán kapott ki tizenkét gólos különbséggel.

A két együttes tavaly is a bajnokság nyitófordulójában találkozott a Békés megyeiek otthonában. Ezúttal a lila mezes csabaiak számítottak esélyesebbnek, többek között a korábban vásárhelyi színekben szereplő Olga Nikolayenko, valamint a válogatott Bódi Bernadett megszerzésével. A vásárhelyiek helyzetét tovább nehezítette, hogy két kulcsember, Wolf és Ghionea sérülten lépett pályára.

Idegesen kezdett mindkét csapat, majd a házigazdák néhány gyors akciójukat góllal fejezték be. Farkas Józsefnek már a találkozó legelején időt kellett kérnie, de ez sem segített. A HNKC SE játékosai mind védekezésben, mind támadásban rengeteget hibáztak, míg a házigazdák kíméletlenül kihasználták az ellenfél pontatlanságiból adódó lehetőségeket. A találkozó sorsa gyorsan el is dőlt, hiszen szünetben már tíz találat volt a különbség, akkor 20–10 állt az eredményjelzőn. A második játékrész három vendég góllal kezdődött, de a folytatásban ismét a csabaiak vették át az irányítást. A lila-fehérek lendületesen, pontosan, nagy akarattal és eredményesen kézilabdáztak, ezzzel tovább növelve előnyüket. A hajrában több hazai kiegészítő ember is szóhoz jutott, így a vendégek még valamelyest csökkentették a hátrányukat, a kiütéses vereséget azonban nem sikerült elkerülni.

A 36–24-es békéscsabai győzelemmel záruló találkozón Sopronyi 9, míg Koroknai 5 góllal volt a legeredményesebb vásárhelyi játékos.

Az ASA-Consolis HNKC SE szombaton már a második forduló  mérkőzésén lép pályára, 18 órától a Ferencváros együttes vendégszerepel a Balogh Imsi Sportközpontban.

Megszakítás