Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jól szerepeltek a vásárhelyi búvárúszók is

A Hód Úszó Se búvárúszó szakosztálya is egyike volt annak a 14 sportegyesületnek, amelyek összesen 150 versenyzője indult el a Gyarmati Dezső Sportuszodában megrendezett Ifjúsági, Felnőtt Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokságon. A vásárhelyi egyesület az ifjúsági verseny 4×100 méteres váltóján a harmadik helyezést érte el.

Tizennégy egyesület 150 versenyzője indult szombaton és vasárnap az Ifjúsági, Felnőtt Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság hódmezővásárhelyi versenyén, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A verseny alapvető célja az volt, hogy népszerűsítse a sportágat, és valamennyi korosztály számára megmérettetési lehetőséget biztosítson, ám kvalifikációs verseny lévén a helyezéseknek is nagy jelentősége volt.

– Ez az utolsó verseny, ahol kvalifikálni lehet a felnőtt Európa-bajnokságra, amely idén különösen fontos, hisz a jövő évi világjátékokra ez lesz az utolsó kvalifikációs verseny – mondta Kókai Dávid, az Uszonyos Szakbizottság elnöke.

A Hód Úszó Sportegyesület csak 2012-ben regisztrált a Magyar Búvár Szakszövetségbe, de mivel már a korábbi Búvárúszó Világbajnokságot is Vásárhely rendezte, a helyi egyesület versenyzői kedvet kaptak, hogy ebben a sportágban is kipróbálják magukat.

– Körülbelül 20-23 a taglétszáma a búvárversenyzőknek, de általában arra törekeszünk, hogy minden versenyző kipróbálhassa a búvárversenyeken magát. Ezen a versenyen válogattunk, hiszen ifjúsági és felnőtt korosztályt érintett, de részt vettek a kicsik is, mert bővült a verseny a gyermek és a béka korosztállyal is – mondta Olaszné Bajusz Andrea edző.

Az Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokság ifjúsági versenyén a Hód Úszó Se versenyzői csapatban a harmadik helyezést érték el, de Kerecsen Kincső 56, 62-es eredményével egyéni legjobbján is javított.

– Én először a 100 méter uszonyos gyorst úsztam, az jól sikerült. Utána volt a 4×100-as váltó, ebben a harmadikok lettünk – mondta Kerecsen Kincső.

A Magyar Búvár Szakszövetség jó infrastrukturális adottságai miatt választotta a Gyarmati Dezső Sportuszodát, emellett Vásárhely versenyrendezésben is mindig kiváló teljesítményt nyújt, amellyel az országos és világversenyek, valamint az edzőtáborok kedvelt helyévé vált.

Megszakítás