Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jótékonysági előadást adtak a Lurkó Kuckó ovisai

A Lurkó Kuckó Óvodába járó gyerekek újra előadták tanév végi műsorukat a Mozaik Moziban. Akik jegyet váltottak a produkcióra, a rászorulók gyerekek nyári étkeztetését támogatták. A kezdeményezés sikeres volt, a kamaraterem megtelt.

A rock and roll világában érezhették magukat azok, akik jegyet váltottak a Lurkó Kuckó óvodásainak produkciójára a Mozaik Kamarateremben. Az intézmény minden évben más és más műsorral zárja a tanévet, idén Fenyő Miklós zenéje és története kapott főszerepet.

– Az idén Ébredj fel újra Rockandrolia című műsorral készültünk, melyet élő zenére adunk elő. A rock and roll életérzés, a szabadság, a szerelem kap itt hangsúlyt, de természetesen gyermek szemmel, hiszen 3-7 éves gyerekek működnek közre benne. Boldogságot szeretnénk átadni azoknak, akik most itt vannak- mondta Oláhné Csaba Anikó, a Lurkó Kuckó Óvoda vezetője.

A darabot a gyerekek már az óvodai tanévzárón előadták, de a nagy sikerre való tekintettel az intézmény vezetése a szülőkkel együtt úgy döntött, hogy a műsort nagyobb közönség előtt is érdemes lenne bemutatni. Aki jegyet vásárolt az előadásra, az egyben nemes cél mellé is állt.

– Szerettünk volna egy jótékonysági délutánt szervezni, hogy a városunkban élő rászoruló gyerekek nyári meleg étkeztetése még sikeresebb legyen és ők még több lehetőséget kapjanak. Úgy gondoltuk, ha a tanévzáró parti ilyen sikeres volt, akkor megpróbáljuk a várost is megmozgatni a nemes cél érdekében, hogy segítsünk embertársainknak – tette hozzá az óvodavezető.

Bár az óvodába mindössze 25 gyermek jár, a Mozaik Mozi megtelt az alkalomra. Az óvoda vezetője arra a legbüszkébb, hogy közösségük ilyen nagy létszámú közönséget tudott megmozgatni, és egyben mindenki a rászoruló gyerekek nyári étkeztetését támogatta.

Megszakítás