Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jótékonysági estet rendeztek a szívbeteg gyermekekért

A szívbeteg gyermekek megsegítése érdekében tartott jótékonysági estet a Koktél Kultúr Kársulat a BFMK-ban. Az eseményen a fiatalokból álló amatőr színjátszók mellett fellépett Hegedűs Endre zongoraművész és a budapesti MU Terminál Kortárs Táncműhely.

A Koktél Kultúr Kársulat tavaly októberben alakult, a színház és a művészetek iránt érdeklődő fiatalokból. A hódmezővásárhelyi, algyői és sándorfalvi huszonéveseket tömörítő csapat fellépett már Ambrózfalván, Csongrádon és Budapesten is. A Kársulat általában vidám hangulatú darabokat jelenít meg a nagyközönség előtt. Ezúttal a jótékonykodás érdekében álltak színpadra.

– A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány számára gyűjtünk. A szívbeteg csecsemőket, gyermekeket szeretnének támogatni. Itt a Karácsony. Felmerült bennük, hogy szükség lehet az utolsó ezer forintra is. Szeretnénk, hogyha boldogabb karácsonya lehetne ezeknek a gyerekeknek és biztosítani tudnák számukra azokat az eszközöket, amire az egészségük érdekében szükség lehet – mondta Csáki Márton, a társulat egyik alapítója.

A Koktél Kultúr Kársulat tegnap este Karinthy Frigyes műveiből állított össze egy válogatást. Azonban vendégművészek is érkeztek az este. Többek között egy különleges táncprodukció is helyt kapott a BFMK színpadán.

A MU Terminál Kortárs Táncműhely Budapestről érkezett. Fejes Ádám a vezetőjük. Ő Hódmezővásárhelyen nevelkedett, és azért hívtuk meg őket, hogy Vásárhelyhez kötődő művészek lépjenek fel az este folyamán – tette hozzá Csáky Márton.

A vásárhelyi születésű Hegedűs Endre zongoraművész is azonnal elfogadta a meghívást, amint meghallotta, hogy muzsikájával gyermekeken segíthet. A jótékonysági est így a kiváló zongorista felejthetetlen zongorakoncertjével zárult.

Megszakítás