Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Jótékonysági humorestet szerveznek Hódmezővásárhelyen

„A humor szálkás nagyágyúi”, azaz Bagi Iván és Nacsa Olivér jótékonysági célokat szolgáló estjére várják a hódmezővásárhelyieket pénteken este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba. A Tiszta Szívvel Egyesület által szervezett rendezvényre színházbuszt is indítanak a város felzárkóztatásra váró településrészéből.

A 2005-ben alakult Tiszta Szívvel Egyesület és az egy évvel később létrejött Alapítvány kezdeményezésére és közreműködésével már négy játszóteret avattak Hódmezővásárhelyen az elmúlt években, és számtalan nagy sikerű, az egész várost megmozgató kulturális, könnyű- és komolyzenei rendezvényt szerveztek jótékonysági céllal – tájékoztatta Elek András, a kulturális intézmény sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

A hölgyekből álló szervezet úttörő és kiemelkedő feladatot végez a közösségformálás, a gyerekek környezetének, valamint a szociálisan rászorulók életfeltételeinek javítása terén. Ez utóbbi célkitűzéshez kapcsolódik a Szálka avagy Bagi-Nacsa megakad a torkán című est, amely a Szabadság tér hátrányos helyzetű lakóinak lehetőséget biztosít egy különleges esten való részvételre. A Szent István Szociális Városrehabiltációs Program egyik elemeként megvalósuló eseményre a szervezők az érdeklődőknek ingyenes jegyeket és buszjáratot biztosítanak.

A program keretében 900 millió forintból – ebből 694 millió forint uniós és kormányzati támogatás – újul meg a hódmezővásárhelyi Szabadság tér és környezete.

Már zajlik a város társadalmi, fizikai, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrészének átfogó rehabilitációja, amely nem csupán társasházak és parkok, utcák felújításából áll, az identitást, közösségformálást erősítő tereket és létesítményeket is fejlesztik. Ezen kívül pályázatokat írtak ki civil szervezeteknek, amelyeknek változatos programokat rendeznek a városrészben élők számára.

(MTI)

Megszakítás